Populära produkter till ditt husdjur

Produkter som aktiverar dina husdjur

Det hör inte till ovanligheterna att husdjur blir bortskämda. Hund- och kattägare köper gärna mängder av produkter till sina fyrbenta vänner, det kan vara allt från aktiveringsleksaker till godis i alla tänkbara smaker. Produkterna har ofta gemensamt syfte att främja husdjurens hälsa, vilket ägare ibland glömmer bort. Djurmagazinet och Arken Zoo är två av landets största djuraffärer, med försäljning i både butik och på Internet. När du handlar produkter är det bra om du ursprungsgranskar dem, annars riskerar du att köpa produkter från fabriker med dåliga arbetsförhållanden.

Förutom aktiveringsleksaker och godis är det populärt att köpa klösträd till sina katter. Det vanligast är att man köper klösträd på grund av att soffor och tapeter drabbats av vassa klor. Vad många däremot inte tänker på är att produkter som exempelvis klösträd främjar arttypiskt beteende – katter är ju skapta för att klättra. Att katter klöser på möbler och väggar kan vara ett tecken på understimulans, och därför är klösträd utmärkta presenter till katter.

Precis som katter mår hundar allra bäst när de aktiveras. Hundar har välutvecklade luktsinnen som ständigt behöver aktiveras, annars blir de understimulerade. Därför är det väldigt populärt att köpa produkter som tvingar hunden att aktivera alla sina sinnen, inte minst luktsinnet. Djuraffärer erbjuder många aktiveringsleksaker att välja mellan, där hundar får utlopp för sina välutvecklade luktsinnen. I gengäld får du tillbaka en hund som mår bra och trivs med livet.

Djurägare köper gärna godis till sina djur. Och det är hälsosamt i lagom dos. Många gör det för att lätta sina samveten, andra för att lära gamla hundar sitta. Det är nämligen till stor hjälp att locka med godis när man ska uppfostra en hund, de är av naturen glupska och gör vad som helst för att bli serverade godis. Anledningen till varför man köper godis till katter är däremot en annan, de kräver nämligen att man serverar godis med jämna mellanrum – de vägrar dock att låta sig läras diverse tricks.

produkter