Tävlingar för din hund

Tävlingar i olika former

Många ägare ser ett stort värde i att tävla tillsammans med sin hund. Och det viktigaste är inte att vinna – det viktigaste är utvecklingen man kan skönja från gång till gång. Det handlar således inte om den egna prestationen, utan om hundens uppfostran. Beroende på vilken hundras du är ägare till finns det olika tävlingar att anmäla till. Svenska Brukshundsklubben är en flitig arrangör av tävlingar inom olika grenar, bland annat agility och rallylydnad.

Tävlingsgrenar Svenska Brukshundsklubben står bakom är agility, bruksprov, drag, IPO, IPO-R, lydnadsklass, rallylydnad samt utställning och exteriörbeskrivning. Rekommendationen är att anpassa tävlingsgren efter rasen man äger; papillons och cocker spaniels gör sig icke besvär i tävlingsgrenen drag. Därför gäller det att val av tävlingsgren görs med sunt förnuft – det finns dock grenar för alla tänkbara hundraser.

Om du tappat inspiration att anmäla till diverse tävlingar land och rike runt kan du besöka Casinobonus24.se. Hos dem hittar du nätets främsta spelbolag – de har dessutom nätets främsta välkomstbonusar. Det kan vara ett spännande och trevligt alternativ när du vill koppla bort tankarna från hundtävlingar och istället fokusera på tävlingar om pengar. I bästa fall blir du ekonomiskt oberoende, i värsta fall förlorar du insatsen. För det är viktigt, spela aldrig för mer än du har råd att förlora.

När du har lagt några tävlingar under Svenska Brukshundklubben har du möjlighet att tävla om medaljer i svenska mästerskapen. Via en anmälan till diverse uttagningstävlingar har man möjlighet att kvalificera sig till landslaget – om man lyckas får man bland annat representera Sverige i nordiska mästerskapen. Konkurrensen är dock hård och många timmars träning är en förutsättning för att över huvud taget vara nära.

Har du planer på avel? Då ska du anmäla dig till utställning och exteriörbeskrivning. Där får du hunden analyserad och bedömd, vilket är en förutsättning om man har för avsikt att avla.

tävlingar